Saturday, January 5

Tukar URL Blog


Tumblr_mfde22ujgb1r52w56o1_250_large
OMG ! OMG !


Tutorial lagiiiiiiiiii. Haha, tak habes-habes kau ni Eraa. Yelah malam yang bosan ni kan, nak join GA/Segmen tak ada mood, so bikin tutorial jee lah daripada dok banyak fikir nak update pasal apa. Baik, tuto kali ni bertemakan *ecehh* cara nak tukar URL Blog kau orang. Alaa, kacangnya tuto aku ni kan. Heyy,,, ni bukan kacang sebarangan tau, kacang-kacang pon ada yang tak tahu tau. Huhu,


Dashboard > Settings > Basic > Publishing
Nampak Blog Address kan ?
Tekan Edit , pastu ubah laa nama blog yang kau orang rasa cun nak letak tapi make sure tak sama dengan orang lain punya.

Save sayangss, and you're done. Lahh, tengok lah betapa kekacangan-nya ia. HarHar   :*


Dah baca yang KAT SINIIII belum ? Kalau belum cepatlah baca sebelum terlambat !

3 comments:

butterfly said...

nasihat ...jgn tukar url kalau dh ramai follower.. nti menyusahkan :)

vezerra ahmad said...

@butterfly Ha'ahh, betol tu. Tapi kalau pandai relink, followers still kekal.
Terima kasih atas nasihat itu ^____^

butterfly said...

sy hadapi mslh tu..tp skrg dh selesai kn..hehe..