Thursday, January 3

Remove Word Verification

Heart Me


Aduhhh meleleh pulak air liur bila tengok gambar ni kan ? Teringat kat Tutti Fruity, tsk tsk  T___T
Ada sesapa nak belanja saya tak ? Huhu ^_____^
Okayhh, back to topic. Now, jum belajar cara nak buang word verification yang agak menyemakkan pandangan tu.

Kenapa Eraa cakap macam tu ?

Selalunya, bloggers akan pasang word verification ni bila kita nak post comment kan ? Pada pandangan Eraa lah kan, lebih baik remove je benda alah ni sebab terlalu menyusahkan orang ramai. Yelah, entri dah menarik, kita pon dengan bangganya nak lah komen kan, lepas klik post a comment , tetiba keluar benda alah ni. Isyhh, menyirap jer rasa, okayy, maybe tu tak apa lagi, yang paling remeh plus menyampah nyaa bila kita dah masukkan banyak kali tapi still lagi salah/error. Ehh, alamat nyaa memang tanda X tu lah yang aku tekan. Dah tak nak komen.

Bukan apa, Eraa rasa ramai jugak bloggers yang rasa menyampah dengan word verification ni. Konon nak buktikan kita ni robot lah, apekah ? Plus, dengan huruf and nombor captcha yang diberikan tu, kecik and kabur. Isyh, memang tak hadap lah orang nak komen kan.

Jom tunggu apa lagi, buang yukk  ;


  • Dashboard > Settings > Post and Comments
  • Cari perkataan Show word verification
  • Katakan No !


Save settings. Done.