Saturday, January 5

Privatekan Blog

Tumblr_mg267wdwo81qmyyhko1_500_large


Saat ini detik ini, jum belajar cara nak privatekan blog. Kenapa nak privatekan blog ? Boleh jadi sebab taknak orang lain yang bukan followers anda tengok blog anda, malulah kata kan, ataupon boleh jadi apa-apa saja lahh.


Dashboard > Settings > Basic > Permissions
Nampak tak Blog Readers ? Tekan Edit.
Jadi macam ni lepas tekan Edit  ;




Pilih lah yang mana nak. Kalau nak  ;

Only blog authors - Hanya anda sahaja boleh tengok blog anda
Only these readers - Hanya followers or orang tertentu sahaja yang boleh tengok blog anda.



Save changes, and Done.

No comments: