Tuesday, January 1

Jumlah Pengunjung Blog



Template Designer


Ketahui jumlah pengunjung blog anda semasa anda ada atau tidak ada, yang pasti jumlahnya sentiasa ada. Ada faham ? Haha. Dahsyat kalau faham.



Ini jumlah pengunjung Eraa setakat ini, 010113. Huhu, cedihh muchh T___T


Dashboard > Layout > Add a Gadget > Blog's Stats




Time period make sure All time. Eraa pilih yang first, tapi selalu nampak bloggers yang lain pakai nom 3 tu. Lebih lawa mungkin ?

Apa-apa jenis pon yang awak pilih, kalau ada Style Options, tick saja okay.
So, macam mana nak centerkan dia macam Eraa punya ? Macam ni ;

Dashboard > Template > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates
Cari kod ini   ;

<b:widget id='Stats1' locked='false' 

Tengok kat bawah kod tu, ada tak kod ini    <div class='widget-content'> 
Kalau ada, sila remove dan gantikan dengan ini kod  ;

<div class='widget-content' style='text-align: center;'>

SAVE , DONE.

No comments: