Saturday, December 1

Tutorial : Daftar Churpchurp dan Letak Iklan



Tengok tajuk kat atas tu sah-sah dah tahukan apa itu Churpchurp. Tak tahu ? KLIK SINI dan baca ENTRI INI. Okayh, dah faham ? Kalau dah faham, jom ikot saya cara nak daftar Churpchurp. Ikot step by step yer, jangan gatal nak skip kalau tak nanti you alls tak faham..

Step ;

1) Korang kena daftar dulu, SINI untuk daftar.

2) Masukkan email dan password, tekan Sign Up.
      
3) Buka email korang dan verify link address yang diberi.

4) Log In > Authorized with Twitter (kalau tak nak boleh skip)

5) Di bahagian Setup, isikan details anda dengan ikhlas dan jujur yer. Kalau tak nanti cek tak sampai kat korang. *NOTE : Payee Name tu ikot nama dalam IC lah senang, bukan atas nama siapa yang ada akaun bank, sebab Churpchurp tak melibatkan akaun bank pon.

6) Scroll sampai bawah, TICK and tekan Update. DONE mendaftar.

 Dah boleh dah Share Campaign . 

Jum belajar cara nak share campaign.

Bila dia keluar macam ini ; (belajar melalui gambar yerr)



korang tekan jer apa yg dia nak seperti yg dimerahkan tu. Tekan kesemuanya yer sampai dia cakap Go To Dashboard. Faham ?

1) Lepas tekan Go To Dashboard, dia akan keluar macam ni ; 




SIAPPP !!!! Mudah bukan ? Haa, tunggu apa lagi ? Jomlah mendaftar !

Penat berceloteh, apa kata tolong saya KLIK SINI, SINI dan SINI .

No comments: