Saturday, December 29

Tick Expand Widget Templates


/人◕ ‿‿ ◕人\ MORE STUFFS HERE :)

Haii, ini tutorial untuk new bloggers yang tak tahu cara nak tick expand widget templates. Konfirm awak tak faham kan maksudnya ? Selalunya memang sah terjumpa ayat  tick expand widget templates ni masa tengah follow tutorial kan ?

Kalau awak terjumpa tutorial yang suruh buat macam ini ;
Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates


Sini saya tunjukkan caranya untuk dashboard yang jenis baru ini (2012) ;

Buka Dashboard > Template > Edit HTML > Proceed (kalau ada)

Then, mesti dia keluar macam ini kan ;



Kotak yang saya merahkan tu lah yang awak kena tick atau tandakan right.  So, dia akan jadi macam ni ;


Lepas dah tick, dah boleh sambung arahan tutorial yang seterusnya. Simple, tak faham tanya.

4 comments:

Mine said...

Abis kalau yang proceed tu tak ada camne?Tak tau dah camne nak tick expand widget..

Mine said...

Abis kalau tak keluar yang proceed tu camne?Saya dah tak tau camne nak tick expand widget templates tu dah.

vezerra ahmad said...

@Mine

Kalau tak ada, tak payah laa. template dh baru skrg, dh tak payah tekan proceed sekarang.

Sashaonenie said...

Salam akak. Sye punye xde yg Tick expend widget tuh mcm mne erh? T.T nak search kod pun susah