Friday, December 28

Scroll Box



Tahu tak scroll box tu apa? Kalau nak tahu, scroll box tu macam ada satu kotak yang dalam nya ada scroll bar. And paling penting kegunaannya kita boleh la letak macam-macam dalam kotak tu. Contohnya, blogger archieve kita ka, profile ka, or apa-apa jaa yang awak rasa nak campak, awak campak. Bagus kalau gunakan scroll box di sidebar ni, lebih menjimatkan ruang sikit. Tak ada lah berhimpun widget awak kat sidebar kan ?  Haa, faham tak ? 

Tapi kalau nak letakkan blog archieve, lain pulak caranya tau. Nanti saya tunjukkan caranya.

Ini contoh scroll box paling anggun saya pernah ada, HAHA ;

yang saya merahkan tu :)


Jom belajar ;

1. Dashboard > Layout > Add a Gadget > HTML/Javascript
2. Copy dan Paste kod ini  ;
<div style="width:250px;height:150px;overflow:auto; ">
MASUKKAN APA-APA KAT SINI PON BOLEHHH...KBAII
</div>


Note ;
width : ubah kelebaran ikot suka hati
height : ubah ketinggian ikot suka hati

Save and DONE.