Monday, December 31

Satu Entri dalam Satu Page

ilovewords:

[ i l o v e w o r d s ]


Ini tutorial macam mana nak buat satu entri sahaja dalam satu page. Tutorial ni berkesan kalau korang jenis yang tak suka scroll sampai ke bawah nanti letih tak larat nak naik atas balik sebab OMG tak ada lif laju-laju untuk naik ke atas balik. Terpaksa lahh naik tangga kan ?

Eraa rasa cara ni pon berkesan kalau nak ringankan blog malah loading semakin laju macam baru lepas taruk pelincir. Percayalah, haha.

Follow simple step tahap ABC ni ;

  • Dashboard > Settings > Posts and Comments 
  • Di Show at most, tukarkan kepada nombor 1   ;




  • Save and DONEEEExoxo.

No comments: