Saturday, December 29

Kegunaan Ctrl + F ?

/人◕ ‿‿ ◕人\ MORE STUFFS HERE :)

Kalau nak tahu, CTRL + F ni macam awak nak cari ayat la. Kebanyakkan kita akan guna masa nak cari kod kan ?  Mudah saja, cuma tekan CTRL di keyboard serentak dengan huruf F. Nanti macam ada something yang akan muncul la.
Dalam kotak tu nanti, tulislah / paste ayat yang nak cari and nanti dia akan highlightkan ayat tu. So mudahlah kita jumpa ayat tu ka, tak payah nak tercari-cari lagi.

Kalau tak percaya, ecehh.. Sila cuba sekarang.

Selain daripada penggunaan CTRL + F untuk memudahkan pencarian, anda boleh juga mencuba dengan menekan button F3 di keyboard anda. F3 pun sama juga fungsinya dan lebih mudah kan ?

No comments: