Monday, December 31

Close [X] tab button




Kali ini Eraa nak ajar cara macam mana nak buat close tab button. Means, kalau ada haters yang sah-sah benci lawat blog kita, close tab button tu satu laluan nak usir mereka dari blog kita. Ehh, hashtag ayatpropapulak, haha. Kalau still tak faham , tengok ini  ;


Bila korang tekan HERE :/ tu, automatik blog Eraa hilang. Eheh.

So how to do that ?

For template designer ;
Dashboard > Layout > Add a Gadget > HTML/Javascript
Copy codes kat bawah ;
Paste di ruangan HTML/Javascript

For template classic ;
Dashboard > Templates > Edit HTML
Copy codes kat bawah ;
Paste kat mana-mana ruangan.

<center>Hate me ? Go<a href="javascript:window.close();">HERE</a></center>


Note ;
PURPLE   ;  Ayat berbunga, tiada effect kalau klik. Gantikan ayat tu kalau nak.
ORANGE   ;  Cuma nak centerkan ayat jer, kalau taknak boleh remove.  
RED   ;   Ayat pengusir, effect kalau klik boleh bagi blog hilang. Magik ?

Save and Done.

No comments: