Sunday, December 30

Cbox dalam Blog


Tumblr_mfszne1kpn1qhs9bko1_500_large

For new bloggers ;





  • Isikan seperti contoh gambar kat atas. Yang style tu pilih jer pon nak yang mana, nanti boleh ubah balik.
  • Complete pendaftaran , tekan Create my Cbox! sambil menjeriiiiitt kuatttttt. okayh ini tipu  ^_______^

  • Lepas tu, log in macam biasa. Login guna yang cbox name tu taw. 
  • Then, di bahagian Account Details tu, korang isikan balik jer yang sama macam tadi, then click Apply.
  • Okay, kalau terasa nak ubah fonts, warna or nak cantikkan lagi cbox anda, cuma klik dekat ;



  • Click Look & Feel , pilih Colours & Fonts .
  • Pilih warna yang suka, dah siap semua tekan Apply.
  • Lepas tu, nampak tak Publish! yang sebelah Look & Feel tu, korang tekan sekarang.
  • Scroll ke bawah ada Copy to Clipboard kan ? So tekan tu, dan copy macam biasa.
  • Siap.


Masukkan Cbox di blog ;

  • Pergi ke Dashboard > Layout > Add a Gadget > HTML/Javascript.
  • Paste dalam kotak tu.
  • Done.

No comments: