Sunday, December 30

Cara nak ambil URL Image

Img0282dz_large

For new bloggers yang tak tahu cara nak ambil URL image , jom belajar ;

Ambil gambar melalui Google ;

  • Buka Google dan search gambar apa yang awak nak cari.
  • Tekan right-click pada gambar yang awak nak.
  • Contoh  ;




Tekan Copy Image URL. DONE. Dia dah automatik ter-copy cuma tinggal paste jer.


Ambil gambar melalui Glitter Graphics ;

  • Buka Glitter Graphics.
  • Pilih mana-mana gambar yang nak.
  • Lepas dah click gambar yang dipilih, scroll ke bawah sampai jumpa codes dia ;




Copy codes yang dalam kotak merah tu jaa, tapi bila kita click ke kotak tu, dia akan copy kesemua code kan? So, nak ambil code yang dalam kotak merah tu, korang kena buka NOTEPAD. Senang sikit.

Kalau tak tahu kat mana NOTEPAD, pergi ke (di computer anda) Start > tulis NOTEPAD dalam kotak Search Programs and Files tu. Lepas dah buka NOTEPAD, Pastekan code kat situ and cari codes yang dalam kotak merah itu and copy.

Simple sangat nih.


Ambil gambar melalui Photobucket ;

  • Buka Photobucket.
  • Cari gambar idaman hati anda dalam kotak Search. Pilih yang mana nak.
  • Lepas dah click gambar yang korang nak, perasan tak kat tepi gambar tu ada kotak macam ni ;



Copy Direct link yang dalam kotak merah tu.
Done.


Ambil gambar melalui weheartit ;

  • Buka  ;
  • http://weheartit.com/
  • Cari gambar and click gambar yang nak.
  • Tekan right-click pada gambar and tekan Copy Image URL.

Automatik tercopy yer.


DONE.

No comments: