Saturday, December 29

Apa fungsi Ctrl + C ?


/人◕ ‿‿ ◕人\ MORE STUFFS HERE :)

Tutorial ini untuk bloggers baru yang still tak faham apa itu Ctrl + C dan fungsinya. Mengapa setiap owner blog mengamalkan Ctrl + C ? Okay, sebenarnya Ctrl + C ni fungsinya untuk copy jer. Disebabkan tuan blog dah disable right-click, so awak terpaksa la highlight ayat tu, and tekan Ctrl + C.

Macamni cara tekan ;

Tengok kat keyboard anda, tekan button CTRL serentak dengan huruf C. Then, lepas. 

Bila dah copy, mestilah kena pastekan? So, awak pergilah mana-mana bahagian macam new post ke, then try paste macam biasa.

Mesti awak pernah juga terjumpa Ctrl + V kan ? Fungsi Ctrl + V pula ialah paste ayat yang telah awak copy tadi.

Simple sangat, kbaii.

No comments: