Sunday, December 30

Ambil Blog ID

541876_209059769230709_10909458_n_large


Hari ni mood rajin, terasa nak buat tutos pulak. Yang simple/ basic dulu, In Shaa Allah kalau ada masa lapang baru buat yang agak tak agak mencabar sikit. Okay stop merapu.

This tutorial for the new bloggers yang masih tak tahu blog pon ada ID. So kat mana blog ID tu ??

Kat sini ;

Buka Dashboard.
Then buka lah apa-apa pon, sama ada Overview / Post / Pages / Templates and so on. 
Contoh sini saya buka Post.
Cuba lihat kat URL anda.




Nombor dalam kotak merah tu lah nombor blogID kita. Tapi, tu nombor blog ID saya tau. Jangan ambil pulak :D

DONE.



No comments: